dilluns, d’agost 10, 2009

El cel tornarà a plorar


Les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç donen nom a la pluja d'estels més popular de tot l'hemisferi nord. Són una pluja de meteors molt visible que s'estén entre el 17 de juliol i el 24 d'agost, coincidint el moment de màxima activitat al voltant del dia de Sant Llorenç. Pel que fa al seu nom clàssic, la pluja de meteors s'anomena Les Perseides perquè s'observa a la constel•lació de Perseu, heroi mitològic grec.

Les Perseides més brillants, les que s’anomenen bòlids, són visibles fins i tot en zones poc il·luminades de les ciutats però per observar una verdadera pluja d’estels cal allunyar-se una mica i anar cap a les zones rurals. Aquest any, la màxima intensitat està prevista per a la tarda del dia 12 d’agost, fet que no és podrà observar a la nostra latitud ja que encara no serà de nit i, a més, la Lluna no permetrà veure els estels més dèbils. El millor moment per gaudir de la pluja serà, doncs, la nit de dimecres 12 o dijous 13 d’agost. Si se’n volen veure moltes, caldrà estar en un lloc ben fosc i les condicions del cel hauran de ser òptimes. A més, l’observador haurà de tenir la vista acostumada a la foscor (l’ull humà necessita entre 15 i 20 minuts per aclimatar-se).


Llàgrimes pel capità

Aquest matí de dilluns es fa l'autòpsia al capità de l'Espanyol, Dani Jarque, que va morir sobtadament dissabte als 26 anys (i apararentment en plena forma) mentre es trobava concentrat amb el seu equip a Itàlia. No serà fins que acabi l'examen forense quan es podrà fixar el moment en el qual el cadàver del jugador podrà ser traslladat a Barcelona. La família, el club i fins i tot el Ministeri d'Afers Estrangers fan gestions amb les autoritats italianes per a intentar accelerar els tràmits tant com sigui possible de la repatriació del cos. La família de Dani Jarque i la direcció del club estan d'acord en celebrar un acte d'homenatge pòstum al nou estadi de Cornellà.

"Moments que no te’ls pots creure, però que són reals. No hi ha paraules per descriure la tristesa...”

2 comentaris:

Replicant ha dit...

A Islàndia no vam veure les llàgrimes de Sant Llorenç, no era prou fosc..!

Anna Catalan ha dit...

Aquí tampoc es van veure. Amb la contaminació de la ciutat...