divendres, de juliol 17, 2009

Problemes i novetats en la telefonia mòbil

Des de fa un any hi ha rumors de la possible incursió de Microsoft en la telefonia mòbil, i sembla que serà ja de cara a l'any vinent que el gegant informàtic llançarà al mercat un model que sembla ser s'anomenarà Pink, amb un sistema operatiu Windows Mobile 7 i que podria ser fabricat per Motorola o Sharp, segons publica El Economista. De fet sembla ser que Microsoft ja ha contratat una agència publicitària (McCann Erickson) per fer-se càrrec de la campanya de llançament. Les característiques de com serà el telèfon són encara un secret però.

Sense deixar de banda el tema de la telefonia mòbil, el Col.legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions ha informat de les localitats amb cobertura insuficient a l'estiu, a tenir en compte si hi aneu: Arenys de Mar, Cambrils, Castelldefels, Figueres, Gavà, L'Escala, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pol de Mar, Sitges, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú, i Puigcerdà. Totes, poblacions turístiques, on es redueix la velocitat de connexió a Internet i les converses sovint es tallen. Cal considerar una sèrie de factors com són un nombre insuficient d'antenes, l'augment de serveis oferts pel mòbil, l'ús de la xarxa via mòbil i l'increment de la població. Esperem que es solucionin aviat aquests problemes logístico-tècnics.

2 comentaris:

Replicant ha dit...

"Esperem que es solucionin aviat aquests problemes logístico-tècnics."
No, si per esperar que no quedi...
Una que al mes de juny ja va "patir" els problemes logístics de connexió per parlar pel mòbil a S'Agaró!!!

Anna Catalan ha dit...

Bé, està al costat de St Feliu de Guíxols... :-) Em sembla que tots els pobles de la costa tenen aquest problema (i d'altres) especialment quan arriba l'estiu i en molts casos es triplica la població.
La tecnologia a vegades avança a un ritme més ràpid que la nostra capacitat a adaptar-nos i preveure unes infraestructures més adequades.