dissabte, de febrer 24, 2007

Minimalisme japonès



Muji abreviatura de Mujirushi Ryohin Keikaku) és una botiga japonesa de marca blanca, que no fa gaire ha obert dos sucursals a Barcelona.
Un nou concepte d'establiment comercial de disseny minimalista i ecològic on es barregen els productes de papereria, aromateràpia, articles per a la llar i accessoris de viatge, entre d'altres ítems. Hi pots trobar des de bolígrafs de colors intercanviables, sabó de bany de menta i cogombre, una samarreta compactada ideal per portar de viatge o uns altaveus de cartró desmuntables.
El progrés d'aquesta marca s'inicia amb el llançament d'un ventall de productes venuts en supermercats japonesos l'any 1980, passant per la primera botiga independent creada el 1983 i fins a arribar a la cadena actual amb més de 300 establiments a Àsia i també a Europa. Tanmateix té altres negocis addicionals com 3 càmpings al Japó, restaurants, òptiques i cases modulars energèticament eficients i de distribució oberta dissenyades per arquitectes per al mercat japonès.
Innovació i creativitat en el desenvolupament de productes per a una nova filosofia vital, un concepte d'estil de vida total que fa que en les seves botigues es trobin productes tan heterogenis com una tetera, una bicicleta o un sofà.

dimecres, de febrer 21, 2007

Menys harmonitzar i més desenvolupar


El manifest d'harmonització autònomica que ha elaborat el govern de Zapatero de cara a les eleccions municipals limita clarament l'abast de les reformes territorials i prima la negociació multilateral del finançament autònomic. Els socialistes catalans inexplicablement avalen aquests criteris restrictius (amb quin fonament?) , ERC i també CIU evidentment estan en contra d'una proposta que suposa una regressió competencial. Una més que vulnera les nostres potestats. El que cal fer ara més que mai és pressionar perquè el Govern de l'Estat rectifiqui i en lloc d'harmonitzar acceleri el desenvolupament de l'Estatut, que ja toca!!!

dijous, de febrer 15, 2007

Més traves a l'Estatut

El Govern de l'Estat ha decidit paralitzar el desplegament de l'Estatut.
Això és l'últim que ens faltava sentir dins d'aquesta legislatura, després de les demandes d'inconstitucionalitat que ens han presentat contra un bon grapat d'articles, aprovats legalment pel poble de Catalunya i refrendats per les Corts. Això sí, l'Estatut d'Andalusia en té 26 de calcats als nostres i el PP ha arribat a un acord amb el PSOE andalús per no impugnar-los (Ells sí que saben!). Mentrestant, amb alguns articles impugnats, ens trobarem amb una situació curiosa, de buit legal, donat que aquests no poden ser aplicables mentre estiguin impugnats i no ens podem remetre a l'EAC del 1979 donat que lògicament ja està derogat.
La pressió política i mediàtica, diuen, que està exercint el PP i l'ala més conservadora del PSOE ha ficat la por al cos al Govern i aquest no s'atreveix a perdre electorat de cara a les properes votacions, impedint-li realitzar algunes de les polítiques més "agosarades" que tenia a l'agenda. Alguns sectors continuen preferint la involució: posar traves, sabotejar projectes, evitar la pau, etc., abans que anar cap endavant i millorar, dialogar, proposar, ajuntar esforços, tirar endavant, modernitzar, endegar nous projectes, etc... A sobre, només ens faltava la recusació d'un dels membres "progres" del Tribunal Constitucional. Tot plegat sembla un complot digne de pel.lícula on el/la protagonista és injustament acusat d'un crim que no ha comès i pateix totes les injustícies i drames possibles. Espero que tingui final feliç.
I un apunt curiós: avui s'ha publicat al DOGC l'acord pel qual el Govern de la Generalitat crea el Consell per a l'impuls i el seguiment del desplegament de l'Estatut (Quina ironia!). O li posem més ganes a l'assumpte o ens quedarem sense res....

dissabte, de febrer 03, 2007

Kosovo, més a prop de la independència



Els albanokosovars han acollit amb satisfacció el pla de l'ONU per al futur estatus de Kosovo (Kosova, que dirien els autòctons), que els dóna certes prerrogatives d'estat i obre el camí cap a la independència.
Per contra, el govern de Belgrad rebutja la proposta perquè "no garanteix la integritat de Sèrbia" i ja ha comentat, com era de preveure, que s'oposa a la idea d'un Kosovo independent.
L'enviat especial de Nacions Unides, Martti Ahtisaari, ex-president finlandès, va donar a conèixer ahir aquest pla que no esmenta però expressament la paraula "independència", però dóna dret si més no a accedir a les institucions internacionas (reservat als estats sobirans), així com a tenir una bandera pròpia i altres símbols. La minoría sèrbia, unes 100.000 persones que viuen en enclaus, tindrien un ampli autogovern. Eufòria i confiança doncs en què a partir d'ara està cada cop més a prop la tant desitjada independència. Prenguem nota! Ara però, serà responsabilitat de la comunitat internacional protegir els ciutadans en cas que no ho facin els seus respectius governs. Felicitats !