dijous, de febrer 15, 2007

Més traves a l'Estatut

El Govern de l'Estat ha decidit paralitzar el desplegament de l'Estatut.
Això és l'últim que ens faltava sentir dins d'aquesta legislatura, després de les demandes d'inconstitucionalitat que ens han presentat contra un bon grapat d'articles, aprovats legalment pel poble de Catalunya i refrendats per les Corts. Això sí, l'Estatut d'Andalusia en té 26 de calcats als nostres i el PP ha arribat a un acord amb el PSOE andalús per no impugnar-los (Ells sí que saben!). Mentrestant, amb alguns articles impugnats, ens trobarem amb una situació curiosa, de buit legal, donat que aquests no poden ser aplicables mentre estiguin impugnats i no ens podem remetre a l'EAC del 1979 donat que lògicament ja està derogat.
La pressió política i mediàtica, diuen, que està exercint el PP i l'ala més conservadora del PSOE ha ficat la por al cos al Govern i aquest no s'atreveix a perdre electorat de cara a les properes votacions, impedint-li realitzar algunes de les polítiques més "agosarades" que tenia a l'agenda. Alguns sectors continuen preferint la involució: posar traves, sabotejar projectes, evitar la pau, etc., abans que anar cap endavant i millorar, dialogar, proposar, ajuntar esforços, tirar endavant, modernitzar, endegar nous projectes, etc... A sobre, només ens faltava la recusació d'un dels membres "progres" del Tribunal Constitucional. Tot plegat sembla un complot digne de pel.lícula on el/la protagonista és injustament acusat d'un crim que no ha comès i pateix totes les injustícies i drames possibles. Espero que tingui final feliç.
I un apunt curiós: avui s'ha publicat al DOGC l'acord pel qual el Govern de la Generalitat crea el Consell per a l'impuls i el seguiment del desplegament de l'Estatut (Quina ironia!). O li posem més ganes a l'assumpte o ens quedarem sense res....

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ens volem sabotejar totes les nostres iniciatives. Això és perquè sempre anem per les bones...