diumenge, de març 22, 2009

La crisi econòmica d'Espanya vista des de fora

The New York Times: " Durant més d'una dècada, Espanya ha viscut un gran boom de la construcció. Arà s'ha acabat. Com a herència ha deixat un fort increment dels preus i dels costos en relació a la resta de l'eurozona. S'haurà de produir una deflació, cosa que ja és difícil amb temps normals"
Le Monde: " Malgrat l'hemorràgia de l'ocupació, el carrer continua en silenci" (només alterat per la manifestació presumptament anti Bolonya...)
Herald Tribune: "A Espanya ara es competeix per aconseguir feines que s'havien abandonat per anar a treballar a la construcció, a l'hostaleria i al comerç"
Financial Times: "S'ha acabat la fiesta"
Alguns missatges que hem escoltat aquests dies per superar l’actual context de crisi econòmica:

  • “ Cal esforç, risc, iniciativa i imaginació ”.
  • 1. Pensar en positiu: La vida no s'acaba amb aquesta etapa. S'ha de començar a pensar en aquells projectes que sempre havíem desitjat fer 2.- Renovar-se : Un canvi de vida i de look és important. També s'ha de renovar 3.- Cercar suports : Aquesta etapa no es pot passar sol/a. Tampoc és bo dependre d'algú, però és convenient cercar col.legues, amics/amigues i renovar xarxes de contactes 4.- Mantenir-se actiu: Fer exercici per millorar l'estat anímic. Iniciar nous projectes. Fer activitats creatives, etc.
  • "Control dels recursos públics que han rebut les entitats financeres. La banca ha de fer arribar aquests diners a les famílies i a la petita i mitjana empresa "

Propostes d'ATTAC (Justícia econòmica global)

Al mal temps, bona cara... divendres passat va començar la primavera astronòmica

2 comentaris:

Replicant ha dit...

"Mantenir-se actiu: Fer exercici per millorar l'estat anímic. Iniciar nous projectes. Fer activitats creatives, etc."...quan un no té diners és una mica difícil iniciar nous projectes i fer segons quina "activitat creativa". De totes maneres, coincideixo en què hi ha molt de psicosi en la crisi actual...

Anna Catalan ha dit...

És clar, tens raó en part. La veritat és que els bancs i l'Administració tampoc ajuden gaire. Però aquí és on intervé la imaginació: associar-se amb algú, expremér el cervell per trobar idees que potser abans no s'havien plantejat. Potser arriba el moment de canviar algunes coses...