dilluns, de maig 28, 2007

Una nit per oblidar


L’abstenció (a BCN un 50,42 % contra un 40,76 % al 2003) guanya a Catalunya i, a més, arriba acompanyada de la irrupció, puntual però contundent, de fenòmens preocupants com els resultats de la candidatura xenòfoba Plataforma per Catalunya, que ha entrat amb força en alguns ajuntaments. És cert que cal destriar entre els municipis petits i alguns de mitjans, i els grans. És en aquests darrers on el cansament i la protesta s’han fet més evidents, precisament perquè en aquestes poblacions la política municipal es mira en clau més general.

"Esquerra és conscient de les dificultats de tornar a fer una gran pujada tan espectacular com fa quatre anys", va assegurar en Carod dient que aquell salt s'ha complementat ara amb una resistència moderada i sostinguda.
Ara però caldrà un canvi d'estratègia i més empenta que mai de cara a les properes eleccions estatals, per tornar a revifar i aconseguir uns millors resultats.
La cita del lector: (per reflexionar)
Aquest augment de l'abstenció ha perjudicat la democràcia. Ja són molts els electors que voldrien votar i no ho fan perquè estàn decebuts de la política i dels polítics, i pensen que ells ja no decideixen res.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig ser a un col.legi i vaig veure que hi havia força gent que noo estava segura de quina papereta agafar

Anònim ha dit...

Jo vaig ser a un col.legi i vaig veure que hi havia força gent que noo estava segura de quina papereta agafar

Replicant ha dit...

90.000 vots en blanc, 24.000 a Barcelona també diuen alguna cosa...És fantàstic com partits que han perdut un munt de vots encara pretenen haver guanyat!.
Cal reflexionar, i molt, és obvi que alguna cosa no s'ha fet bé, començant per les llistes tancades i altres gràcies de la llei electoral i seguint per la manca d'identificació de molts ciutadans amb la manera de fer política de tots els candidats (90.000 vots en blanc, insisteixo)

Anònim ha dit...

No crec que sigui tant si es tracta de llistes tancades i bloquejades o no, o de si hi hagués un sistema com el francès amb 2a volta, que encara seria pitjor, fomentant el bipartidisme PSC-CIU.
El cas és que entre d'altres coses, atribuïbles a tots els partits, com per ex. la pèrdua d'uns principis o una ideologia cada cop més diluïda, ha hagut un desgast considerable produït en part per l'existència d'un segon tripartit a la Generalitat i el mateix govern a l'Ajuntament (amb els quals ja hi havia gent que era escèptica, donades les profundes diferències entre les 3 forces polítiques). Això ha repercutit en els resultats obtinguts pels membres del tripartit a les municipals sobretot en ciutats grans i especialment a BCN, que són les que més paguen les conseqüències dels problemes que puguin haver en el Govern.
Cal un canvi d'estratègia ben meditat i una major implicació de la població, ja que anar a votar no és una obligació però sí un deure moral.
El que està claríssim és que la gent que no hi ha anat no ho ha fet pq ja haguem arribat a un nivell de benestar que ja ens està bé i estiguem d'acord amb el que fa el Govern (sic, Montilla), això és per enriure-se'n!!!

Replicant ha dit...

Doncs el sistema francès no em sembla inadequat, si més no aclareix els pactes d'entrada...
Totalment d'acord en que el Sr Montilla no està ben assessorat o no tenia el dia en dir segons què...