dissabte, de febrer 03, 2007

Kosovo, més a prop de la independència



Els albanokosovars han acollit amb satisfacció el pla de l'ONU per al futur estatus de Kosovo (Kosova, que dirien els autòctons), que els dóna certes prerrogatives d'estat i obre el camí cap a la independència.
Per contra, el govern de Belgrad rebutja la proposta perquè "no garanteix la integritat de Sèrbia" i ja ha comentat, com era de preveure, que s'oposa a la idea d'un Kosovo independent.
L'enviat especial de Nacions Unides, Martti Ahtisaari, ex-president finlandès, va donar a conèixer ahir aquest pla que no esmenta però expressament la paraula "independència", però dóna dret si més no a accedir a les institucions internacionas (reservat als estats sobirans), així com a tenir una bandera pròpia i altres símbols. La minoría sèrbia, unes 100.000 persones que viuen en enclaus, tindrien un ampli autogovern. Eufòria i confiança doncs en què a partir d'ara està cada cop més a prop la tant desitjada independència. Prenguem nota! Ara però, serà responsabilitat de la comunitat internacional protegir els ciutadans en cas que no ho facin els seus respectius governs. Felicitats !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Massa temps ha passat perquè al final aquesta antiga regió sèrbia pugui ser una mica més independent però els serbis i els rusos mai ho acabaran acceptant.

Anònim ha dit...

Sèrbia encara pensa en la mentalitat de l'antiga república