divendres, de gener 26, 2007

USUCAPIÓ

S'està posant de moda utilitzar aquest mecanisme per esdevenir propietari d'un pis (ja que no podem comprar-lo o llogar-lo, l'okupem!). La usucapió va ser utilitzada en l'edat mitjana com a instrument per afavorir la repoblació dels territoris fronterers entre els comtats cristians del Nord i els regnes musulmans del Sud de Catalunya durant el xoc de civilitzacions que es va desenvolupar durant segles a la Península Ibèrica. Els colons cristians prenien una terra de frontera, la conreaven i la defensaven dels musulmans. Al cap de 30 anys la feien seva. Això també s'ha donat en molts altres indrets del planeta.
Sembla que hi ha coses que no canvien amb el pas del temps....
Mentrestant, la mediàtica parella de Montgat ara ja ha okupat una segona vivenda, després de decidir deixar la primera perquè era plena de records del propietari i això els generava una certa incomoditat (Quina barra!). La policia nega que hagués tolerat aquesta situació i mentrestant el cas està al jutjat. També resulta que el pis protegit a què encara opten és un projecte i s'hauria d'edificar en una finca també okupada (Ironies de la vida!).
Els altres intrusos recentment coneguts, els xilens del carrer Urgell, manifesten que van pagar un lloguer (Increïble!).
La solució passaria, entre d'altres mesures, perquè l'aplicació de la llei fos més ràpida i eficaç a l'hora de desallotjar els okupants il.legals així com perquè el Govern donés més facilitats per garantir un habitatge digne per a tots els ciutadans però això va per llarg....

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem de manifestar-nos més en contra d'aquest capitalisme absorbent que se'ns està menjant a tots!!! Més habitatge assequible! Prou d'especulació! Ja està bé de carregar-se les pensions! Que ens pugin el sou el que ens correspon segons l'augment de l'IPC real! Prou de conformismes, lluitem pels nostres drets !!! Ja n'hi ha prou. Ens estan prenent el pèl.