diumenge, de gener 21, 2007

BABEL

Dos nens marroquins decideixen provar el rifle que acaba de comprar el seu pare, pastor d'un ramat de cabres en mig del desert. Però l'abast de la bala és més gran del que imaginen. En un moment, les vides dels protagonistes de tres històries es veuen enllaçades, tot i la distància dels llocs on succeeixen (el Marroc, Mèxic i el Japó) i els problemes de comunicació entre cultures antagòniques.

Una parella de turistes dels EEUU, una adolescent japonesa sorda i que es rebel.la contra el seu pare, i la mainadera mexicana que s'endú sense permís a dos nens dels EEUU a un casament a l'altra banda de la frontera. No es coneixen entre ells però tenen en comú més del què pensen. Tot i les diferències culturals, comparteixen la incapacitat de comunicar-se amb aquells que els envolten, l'aïllament en què es troben i el dolor que pateixen arran d'una sèrie d'esdeveniments. Es troben perduts: en el desert, en el món, en si mateixos...

Tres vivències paral.leles amb un nexe en comú que es va destapant amb el decurs del temps i on es colen gran quantitat de subtemes d'actualitat a la nostra societat (els "sensepapers" i les deportacions a la frontera mexicana, el rol dels EEUU al món i el seu recel cap als països àrabs, l'actuació dels mitjans de comunicació, el suicidi al Japó, noves tecnologies i còctels d'alcohol i pastilles en les societats d'avantguarda, etc.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Una interessant barreja de cultures. Té moltes probabilitats d'emportar-se varios Oscars