divendres, d’octubre 13, 2006

Palau Novella & Mandales

El Palau Novella (Sakya Tashi Ling), monestir budista del Garraf, pertanyent a una de les Quatre Tradicions del budisme tibetà, és una antiga propietat que es troba en el centre del Parc Natural del Garraf a mig camí entre Begues i Sitges. Inicialment la finca fou adquirida per un indià. El palau es començà a construir al 1887 i ha passat per diferents propietaris, romanent tancat durant anys.
La comunitat budista s'instal.là al juny del 1996. S'imparteixen cursos de meditació i d'introducció al budisme, així com també es fan visites guiades al Museu Palau Novella, on s'ensenyen, per una banda, les sales patrimonials del palau premodernista de la Plana Novella, axí com una col.lecció d' art i cultura tibetana.

Palau Novella Parc Natural del Garraf - (Olivella) Apartat de correus 226 - 08860 Castelldefels - Barcelona - Tel. 902 503 353 - Internacional i Fax +34 937 432 010 e-mail: info@sakyapa.org





Mandala (sànscrit: "cercle")
El mandala conté la filosofia d'un univers perfecte, de la realització d'un mateix en total armonia amb els altres, de l'individu plenament integrat amb el seu entorn. Generalment els mandales consisteixen en un cercle central que conté un o diversos déus, centrats en un palau quadrat de diversos nivells o plantes, amb obertures als quatre punts cardinals. Aquest tipus de mandales predominava al Tíbet en els segles XII i XIII. En els segles posteriors, van anar adquirint una configuració més complexa, atribuïda al creixement de l'activitat monàstica al Tíbet i amb això, un major nombre de simbolismes.