dijous, d’octubre 12, 2006

Contradiccions en els motius per a suspendre la reunió de ministres d'Habitatge

Art. 47 Constitució (sic): "Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación.
La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos"

Article 47 Estatut (sic): "Els poders públics han de facilitar l'accés a l'habitatge mitjançant la generació de sòl i la promoció d'habitatge públic i d'habitatge protegit, amb una atenció especial pels joves i els col.lectius més necessitats"

Finalment no tindrà lloc la cimera de ministres d'habitatge a Barcelona.
La suspensió de la reunió de ministres obre una crisi entre el govern i l'executiu central. Quin ridícul més espantós que han fet per por d'erosionar el PSC. Montilla però atribueix la decisió al calendari polític.
Por als "violents", inici de la campanya electoral, umm... Quina és l'excusa? No poden fer front a una manifestació les forces de seguretat? Que potser tampoc és compatible una reunió de treball de ministres amb l'inici de campanya per a les eleccions?
El problema de l'habitatge encara no ha aconseguit prou magnitud perquè el Govern consideri que s'ha d'implicar realment en la seva regulació, evitant l'especulació immobiliària i aturant la pujada de preus desmesurada, que no deixa de créixer a un ritme escandalós? Quan es preveu que s'aprovi la nova Llei de l'Habitatge? Qui i quan posarà fre a aquesta situació?
Ara que estarem en campanya qui es preocupi del tema i proposi mesures efectives guanyaria molts punts de cara a la ciutadania.

I mentrestant les hipoteques continuen pujant...
La hipoteca mitjana puja en gairebé 120 euros mensuals per la nova alça de l'euríbor
Les quotes de les hipoteques seguiran encarint-se, ja que l'euríbor, l'indicador més utilitzat per fixar el tipus d'interès d'aquests préstecs, ha pujat al setembre fins al 3,715%, el nivell més alt des del juliol de 2002. Això significa que els titulars d'una hipoteca considerada mitjana --de 153.445 euros i --que tinguin la sort de tenir un termini d'amortització de 25 anys-- que hagin de revisar el tipus d'interès en els pròxims dies veuran incrementar-se la quota mensual en 118,63 euros, xifra que en el conjunt de l'any representarà una pujada de 1.423,56 euros.>

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'Assemblea Popular per un Habitatge Digne ha anunciat avui l'ampliació del programa de protestes previst per a la cimera de ministres d'Habitatge europeus que s'havia de fer a Barcelona a partir de diumenge amb la convocatòria d'una cassolada dilluns a la plaça Sant Jaume.

L'acte, que tindrà lloc a partir de les vuit del vespre, vindrà a continuació de la seguda "testimonial reivindicativa" programada per a les cinc de la tarda davant del Palau de Congresos, on s'havia de fer la cimera, i que els organitzadors van anunciar dimarts que farien malgrat la suspensió.

Segons l'Assemblea per l'Habitatge Digne, que ha protagonitzat diverses accions de protesta en els últims mesos, la seguda es manté "per posar en evidència l'absència d'uns ministres que han plantat els ciutadans en lloc de donar la cara" i la "maniobra política que ha suposat la cancel·lació de la cimera".