diumenge, d’octubre 11, 2009

Destacats de la setmana

Sorpresa provinent de l'Acadèmia noruega. El Nobel premia prematurament l'actitud d'Obama d'estendre la mà al món, no sense precipitar-se donada la brevetat fins ara del seu mandat (9 mesos) i la incògnita de saber quin enfoc donarà a la seva política a partir d'ara i de si tindrà continuïtat o no la seva predisposició a la resolució de conflictes a nivell internacional i el seu idealisme en la recerca d'una societat més justa i plural.

Personalment, les meves preferències i les de molts internautes que van crear plataformes per tal d'impulsar la seva candidatura, anaven adreçades cap a la figura de Vicenç Ferrer, la dedicació del qual als menys desafavorits de la Índia és inqüestionable, tot i que volgudament passava més desapercebut a nivell mundial . Interessos polítics però fan que aquest preuat guardó hagi recaigut en l'actual president dels EEUU, la qual cosa afegirà més pressió a la ja difícil conjuntura política que està vivint el seu país i hauria de servir d'estímul per intentar assolir les promeses electorals que va defensar enèrgicament durant la seva campanya.

Canviant de registre, segons alguns mitjans de comunicació l'arribada de la grip A ja ha esdevingut una "epidèmia" a Catalunya. Google ha creat un web on es pot observar amb una certa exactitud l'estat de l'evolució del virus per països i zones del món. Mentrestant està circulant per Internet un article on la metgessa i monja Teresa Forcades recomana mantenir la calma i fins i tot no vacunar-se d'aquest virus que, segons es comenta, els efectes del qual serien més febles que la veritable grip estacional.

Finalment divendres va arribar a les pantalles de cinema l'esperada Àgora, d'Alejandro Amenábar, situada a l'Egipte del s. IV AD, sota la dominació de l'Imperi Romà, on les revoltes als carrers d'Alexandria (famosa, entre d'altres, pel seu llegendari far, setena meravella del món antic), arriben a la seva mítica biblioteca. La filòsofa i astrònoma Hipàtia, considerada la primera matemàtica de la Història, lluita per salvar la saviesa del món amb l'ajut dels seus deixebles. La seva violenta mort marcarà un punt d'inflexió entre el pensament racional grec i l'obscurantisme de l'època medieval.

1 comentari:

nuria ha dit...

Em va agradar lmolt la pel.li tot i les crítiques.