diumenge, de març 22, 2009

La crisi econòmica d'Espanya vista des de fora

The New York Times: " Durant més d'una dècada, Espanya ha viscut un gran boom de la construcció. Arà s'ha acabat. Com a herència ha deixat un fort increment dels preus i dels costos en relació a la resta de l'eurozona. S'haurà de produir una deflació, cosa que ja és difícil amb temps normals"
Le Monde: " Malgrat l'hemorràgia de l'ocupació, el carrer continua en silenci" (només alterat per la manifestació presumptament anti Bolonya...)
Herald Tribune: "A Espanya ara es competeix per aconseguir feines que s'havien abandonat per anar a treballar a la construcció, a l'hostaleria i al comerç"
Financial Times: "S'ha acabat la fiesta"
Alguns missatges que hem escoltat aquests dies per superar l’actual context de crisi econòmica:

  • “ Cal esforç, risc, iniciativa i imaginació ”.
  • 1. Pensar en positiu: La vida no s'acaba amb aquesta etapa. S'ha de començar a pensar en aquells projectes que sempre havíem desitjat fer 2.- Renovar-se : Un canvi de vida i de look és important. També s'ha de renovar 3.- Cercar suports : Aquesta etapa no es pot passar sol/a. Tampoc és bo dependre d'algú, però és convenient cercar col.legues, amics/amigues i renovar xarxes de contactes 4.- Mantenir-se actiu: Fer exercici per millorar l'estat anímic. Iniciar nous projectes. Fer activitats creatives, etc.
  • "Control dels recursos públics que han rebut les entitats financeres. La banca ha de fer arribar aquests diners a les famílies i a la petita i mitjana empresa "

Propostes d'ATTAC (Justícia econòmica global)

Al mal temps, bona cara... divendres passat va començar la primavera astronòmica

dimarts, de març 10, 2009

Barcelona més cara que Londres

La llista de ciutats més cares del món que elabora "The Economist" situa Barcelona i Madrid, en el 18è i 20è lloc , respectivament, per davant de Londres. Barcelona "guanya" així un lloc en el rànquing respecte l'any passat, mentre que la capital anglesa (tradicionalment considerada com una de les més cares d'Europa) baixa del 8è al 27è! Tòquio, com ja és habitual, recupera la posició com la més cara del món. En 2n lloc, Osaka, seguida de Paris, Copenhague, Oslo, Zurich, Francfort, Helsinki i Ginebra (les capitals escandinaves sempre estan amunt).
Per contrarrestar els preus cada cop més elevats per als barcelonins, si volem sortir i no gastar gaire les nits del cap de setmana, sempre ens quedarà l'alternativa de menjar-nos un entrepà. Altres suggeriments d'algunes activitats encara gratuïtes o gairebé a Barcelona i també a Londres (els museus, of course).

I ja sabem que, de moment, hi haurà un únic concert a Barcelona d'U2, el 30 de juny (i potser un altre més, al dia següent...) amb 10.000 entrades al mòdic preu de 30 € (les més barates) i la resta no s'especifica clarament (només es diu que costaran menys de 95...). No line on the horizon