dijous, de febrer 12, 2009

En record d'en Carles Sabater

Demà ja fa 10 anys que en Carles Sabater ens va deixar. En acabar un concert a Vilafranca se li apagà la veu per sempre més. Un mite del rock català que marcà una època a tots els d'una generació que vam crèixer amb les seves cançons.



El cantant de Sau només tenia 36 anys, i s'ha convertit en un icone del panorama musical català, així com altres cantants, a nivell internacional, com per exemple, Kurt Cobain, Jim Morrison o Bob Marley.

La seva veu i la seva capacitat de seducció a dalt d'un escenari (com a cantant i com a actor) van ser determinants, juntament amb les melodies de Pep Sala, per convertir Sau en la banda més popular de la música en català de la dècada dels noranta, juntament amb Sopa de Cabra i Els Pets. Deu anys després de la seva desaparició a causa d'una inesperada aturada cardiorespiratòria, tothom encara recorda les seves cançons, algunes de les quals s'han convertit en veritables himnes a l'amor, en contra de la guerra, etc...

Programes de ràdio i televisió especials, discos de tribut i la desena trobada de fans aquest diumenge a Llançà, on està enterrat, són alguns dels actes en la seva memòria. Televisió de Catalunya emetrà demà, coincidint amb el desè aniversari, un documental especial dirigit pel periodista Pep Blay.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre el recordarem, perquè ens queden les seves cançons.
Era bon cantant i millor persona