diumenge, de maig 25, 2008

Ous passats per aigua

Un altre cap de setmana de pluja, que ajuda a omplir una mica més els embassaments, però que no permet encara abaixar la guàrdia i aixecar les prohicions establertes al decret de la sequera, malgrat alguns ho reclamin insistentment.


I l'economia que està com el temps, en situació de borrasca contínua, i sembla que va per llarg... Pujada del gasoil sense precedents, dels aliments, de l'euríbor, crisi immobiliària, increment de l'atur (d'un 52% en el sector de la construcció...), etc... I els nostres sous, que no estan gens en consonància amb l'IPC (aquesta cistella de la compra, per cert, és una mica bizarre, que dirien els francesos...)

Diuen que l'únic que va bé és el turisme. I què? Com beneficia això a les economies domèstiques ? Ben poc, ans el contrari, a la pràctica produeix un efecte inflacionista....

(Sí, fem més propaganda de Barcelona perquè vinguin més guiris, què bé..., què bé que en Woody Allen ha donat més rellevància a la ciutat, què fashion, som cada cop més "cool", es respira disseny per tot arreu... BCN s'està convertint en una ciutat "pija progre" (o hauríem de dir "pobre"... en infraestructures, en escoles, en habitatges assequibles, etc...)


Tornant al gasoil... sort que alguns comencen a mobilitzar-se, encara que tímidament (els nostres pescadors han decidit per fi copiar els sempres reivindicatius francesos, quan veuen els efectes que comporta l'augment del carburant en la seva professió...)
Les economies familiars estan patint les conseqüències a l'hora de menjar i de pagar la hipoteca del seu habitatge (potser ha arribat per a molts l'hora de començar a fer dieta i de pensar a viure en parella o, fins i tot, de tornar a casa amb els pares!).
Està clar que els tipus d'interès no baixaran fins que no ho faci també la inflació, així doncs el Govern cal que porti a terme una política més contundent i agosarada en diferents àmbits per contrarrestar aquesta situació de crisi, que s'hauria hagut de preveure en el seu moment (ara hi ha molta feina a fer...)

dijous, de maig 08, 2008

"Iuris et de iure"

Sobren les paraules...
Si d'aquí al 9 d'agost no s'aconsegueix desenrocar el tema del finançament a l'Estatut (cosa improbable), ja cal que anem pensant en estratègies més efectives i contundents per superar les constants dilacions a les quals el Govern de l'Estat està sotmetent la qüestió (una suposada implementació al 2010?, retallada per tots els costats i de totes les maneres possibles..., negociada a nivell de totes les altres CCAA i no bilateralment (ja hi tornem al "café para todos" ...). Així no aconseguirem arribar en les condicions desitjables al 2014. Cal negociar i reclamar el que és de justícia, el dèficit econòmic i d'infraestructures és cada cop més insostenible. Prenguem nota del govern basc, que sempre van un pas endavant nostre.
No volem les engrunes, volem el que ens correspon per dret, no estem demandant res que no hagi estat aprovat democràticament i pels ciutadans de Catalunya, seguint les regles del joc. Si no es compleix la llei, és que aquesta democràcia és una falàcia, només ho és en la forma però no en el contingut i aquest sistema no pot continuar, té els dies comptats...