diumenge, de gener 20, 2008

Opcions diverses per al cap de setmana

Una petita selecció per planificar el cap de setmana si no sortiu de Barcelona:
Últims dies per visitar al Palau de la Virreina l'interessant exposició sobre el Che: Revolució i mercat. Una ruta des de l'icònica foto del Che Guevara al fetitxisme derivat de la famosa imatge mundialment coneguda, representada en fotos, posters, roba o objectes de tota mena.
Referent a la mítica i controvertida figura, divendres 25 de gener a les 19:30 h hi ha programada la presentació del llibre Darreres hores amb el Che, a la Casa Amèrica.

Fins al 27 de gener, a La Pedrera, també darres dies per visitar Passió i Negoci: l'art a la Venècia dels segles XVII i XVIII (pintures, dibuixos, escultures i il.lustracions de diversos artistes en l'època daurada de la ciutat, d'entrada lliure).

De teatre, multiculturalitat present en dues obres ben diferents: trobada de cultures a Homebody Kabul, al Romea, que versa sobre l'Afganistan i la relació històrica i actual d'Occident amb aquell país. Dirigida per Tony Kushner, un dramaturg en el punt de mira de molts (americà, jueu, homosexual i antisionista, que sempre fica el dit a la llaga...). Al Club Capitol, en Rubianes dóna la seva particular visió de l'Àfrica Negra, amb humor i ironia, acompanyat de cinc ballarines etíops, a La sonrisa etíope. Per cert, una adreça del primer restaurant etíop obert a Barcelona: Abissínia. C/ Torrent de les Flors 55, a Gràcia.
Música:
Tot just acaba de començar el Festival Barnasants, de música d'autor, a diversos escenaris de la ciutat i voltants, que dura del 10/1 al 21/3 i on destaquen Tomeu Penya, Jabier Muguruza, Ana Belén, Ismael Serrano, Marina Rossell, Luis Eduardo Aute, Albert Pla, Sanjosex, etc...
També el Festival Internacional de Percussió de Catalunya, del 26 de gener al 29 de febrer, amb infinitat de propostes heterogènies, a destacar el concert solidari 2000 Tambors per l'Àfrica, a l'Auditori, el 24 de febrer.
Com sempre, les jam session i música en viu al Taller de Músics, Jazz sí club, amb entrada entre els 4 i 8 €, consumició inclosa.
Una altra opció: contes per a adults a les 21 h i després continuar a les 23.30 h amb sessions de jazz, afrofusió, música cubana, blues, flamenc fusió, salsa, etc... al Harlem Jazz Club.
Una Guinness (per als qui els agradi...) i escoltar música o veure partits de futbol en pantalla gegant en els pubs irlandesos del carrer Ferran i voltants (Temple Stone, Flagerty's, The Quiet Man...). Si es prefereix una de belga, millor anar al Belchica (Esquerra de l'Eixample).
De pelis:
Noves estrenes, per ex., Els crims d'Oxford, oportunitat de veure l'Elijah Wood (d'El Senyor dels Anells) en un registre molt diferent, en una peli d'intriga amb el món de les matemàtiques com a rerefons, acompanyat de la Leonor Waitling i dirigits per l'Àlex de la Iglesia, amb l'interessant escenari de la Universitat d'Oxford).
Per altra banda, l'esperada adaptació d' El amor en los tiempos del cólera, de García Márquez, amb Javier Bardem de protagonista i un repartiment multicultural.
Per sopar quelcom diferent: menjar nepalès al Kathmandú, creps salades i dolces a la Via Laietana, peix i marisc fresc triat d'una parada de mercat, unes fondues de formatge o cuina tradicional d' Indonèsia i el sudest asiàtic.
Després potser ens animem/us animeu a fer una copa freda...

diumenge, de gener 13, 2008

9 M: Comença la cursa...

Sense deixar de banda la mediàtica campanya electoral dels EEUU, on hi ha sorpreses constants, que culminen la renyida lluita demòcrata Barack Obama vs Hillary Clinton, comencen uns mesos moguts a l'Estat Espanyol. Tornem-hi "que no ha estat res"...

Després de diferents comicis tan seguits la curiositat i l'interès rau, entre d'altres coses, a conèixer l'índex d'abstenció que hi haurà aquest cop i els possibles càstigs a les diferents formacions en funció de "si han fet els deures" o no.
Mentrestant ens podem entretenir amb les diferents enquestes sobre intenció de vot , veient que els % poden variar considerablement depenent de quina agafem com a model.




Tanmateix el Centre d'Estudis d'Opinió ha publicat ara al gener l'Índex de satisfacció política a Catalunya.

P.S.Esperem que els polítics d'aquí no facin shows mediàtics com el Sr. Sarkozy amb la Srta. Bruni per desviar l'atenció dels problemes del país cap a una altra banda...