dijous, d’octubre 11, 2007

Frankfurter Buch Messe


140 actes literaris amb la literatura catalana com a la gran protagonista. La participació de la cultura catalana gira al voltant de 3 eixos bàsics: les traduccions de clàssics de la llengua catalana a l'alemany, la presentació de traduccions d'autors contemporanis a l'alemany, i l'intercanvi entre autors catalans i germànics. Vegeu programa

La mostra finalitzarà el proper 14 d'octubre, quan l'escriptor mallorquí Baltasar Porcel pronunciï el discurs de cloenda, acte amb el qual es cedirà el testimoni a la literatura turca.

Interessant discurs amb ritme i cadència frenètics d'en Quim Monzó, llargament aplaudit, molt diferent del poc innovador discurs institucional del president Montilla.

La fira col.loca la cultura catalana a l'aparador de les cultures universals i cal aprofitar-ho al màxim, donat que rarament rebem el recolzament necessari, és en ocasions com aquestes que hem de fer-ne la més àmplia difusió per tal que es conegui arreu l'especificitat de la nació catalana.

Mentrestant arriba la notícia que la Generalitat promourà una croada per fomentar la lectura, vist el dèficit de lectors en edat adulta..., i sembla ser que destinarà 24 milions a una campanya amb obsequis de llibres i subscripcions a diaris.

Si la gent llegís una mica més en les estones que dedica a veure els culebrons i realities de sempre que fan a la tele, seríem una societat molt més il.lustrada i s'aprofitaria millor el temps lliure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I aviam si llegim més en català...! Collonut el discurs d'en Monzó. Aquest tio és la llet.