dissabte, d’abril 21, 2007

Per un Dia de la Terra tot l'any




Davant el repte de fer front al canvi climàtic, sorgeixen cada cop més iniciatives molt lloables com el dia de la terra o el proper concert Live Earth.
Els ciutadans estem sotmesos a una considerable pressió com a co-responsables de l'escalfament de la terra i de la destrucció de l'ecosistema. Sí, és cert en part. Podem reciclar tota mena d'envasos, estalviar aigua no dutxant-nos tant sovint o tirant menys de la cadena del WC ;-) , utilitzar el transport públic (sempre que funcioni sense problemes!), comprar productes bio o de cultiu ecològic (si la nostra butxaca ens ho permet...), etc.
No oblidem però que la responsabilitat última la tenen els Governs i les empreses. Nosaltres podem posar el nostre granet de sorra però cal que es conscienciïn també les Administracions i les grans empreses i es regulin veritablement les emisions de CO2 i els productes químics contaminants i s'estableixin mesures realment efectives per evitar la producció de substàncies nocives i les conductes delictives envers el medi ambient, així com també potenciar més els productes naturals i el comerç just i, sobretot, les energies alternatives!, per tal de garantir la nostra salut futura i una atmosfera lliure de contaminació, així com la subsistència de la flora i fauna autòctona.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

The question is what I can do to preserve it?

Anònim ha dit...

Cuidar del medi ambient no es redueix només a agafar la bici o comprar productes ecològics, és una reflexió molt més profunda que cal que fem tots. Això és ecologia de fireta!