divendres, de novembre 10, 2006

Pros i contres del tripartit


CONDEMNATS A ENTENDRE'S DURANT 4 ANYS
El govern de l'Entesa Nacional pel Progrés, vol fer el possible perquè no torni a assemblar-se al malaguanyat govern anterior, tot ideant mecanismes per resoldre els possibles conflictes d'interessos entre els seus membres (que n'hi hauran!).
Màxima coordinació i, en la mesura del possible, majoria i unitat d'acció (permeteu-me que sigui una mica escèptica, vista l'experiència).
De moment, els portaveus dels tres partits, Miquel Iceta (PSC), Joan Ridao (ERC) i Joan Boada (ICV-EUiA), s'han reunit al Parlament per analitzar, d'una banda, un protocol d'actuació de la majoria i, de l'altra, les possibilitats d'aplicar les regles de proporcionalitat més favorables a fi que hi hagi majoria d'esquerres.
Esperem que s'aconsegueixi realment un govern d'esquerres unit i estable que pugui tirar endavant, sense problemes de gestió ni interferències del govern estatal, les polítiques socials que demandem els ciutadans i puguem evolucionar com a país i arribar més enllà de les possibilitats (poques) que ens deixa aquest Estatut, pel que fa al desenvolupament de la llengua, a l'autonomia financera, a les infraestructures (per ex. RENFE, i sobretot la gestió de l'aeroport del Prat, de la crisis del qual (no ho oblidem!!!) els socialistes: Clos, Maragall, Montilla, Zapatero i companyia, es van desentendre totalment), i a un llarg reguitzell de drets i serveis al ciutadà.
Esperem que aquest cop no ensopeguem dos cops amb el mateix roc. Aquest nou govern estarà sotmès a una pressió i escrutini constants per part dels ciutadans, de l'oposició i dels mitjans de comunicació. Que no es pensin que el suport al tripartit és gratuït. Ja cal que s'escarrassin i treguin bona nota, ja que el nivell que se'ls exigirà per arribar a convèncer és molt alt. Si no es compleixen les expectatives generades alguns ho podrien pagar molt car en les properes eleccions.
Donarem, de moment, un vot de confiança condicionat però a l'assoliment amb escreix de les nostres demandes, essent però menys permissius i més exigents que mai en l'execució de les polítiques i reclamant la quota de benestar que ens mereixem com a treballadors i contribuents.
Està d'acord que PSC, ICV i ERC reeditin el Govern tripartit?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo no els hi donaria cap més oportunitat. Només cal veure la pífia que estan fent amb l'estranya redistribuió de departaments que no té cap ni peus. Tots volen tenir el seu "cupo" de càrrecs.