dissabte, de novembre 25, 2006

L'amor ni mata ni destrueix







Per amor es perdona tot? Quan estic amb ell/a em sento jo mateix/xa, o em sento cohibit/a? No et demana mai disculpes? Et dóna ordres i vol que l'obeeixi? Si no hi ha gelosia no és amor? L'amor tot ho pot? Vol decidir de quina manera t'has de vestir? Vol controlar tot el que fas i penses? L'amor de veritat dura per sempre? No puc viure sense ell/ella? L'amor és sacrifici? Si t'estimen et faran patir?

Malgrat els avenços obtinguts en la igualtat de drets , es continuen aplicant des d'una perspectiva patrialcal d'una societat estructurada a partir del desequilibri de les relacions entre dones i homes. Segons el Consell d'Europa, entre un 20 i un 50% de les dones a Europa són víctimes de la violència a mans de la seva parella, sense que hi hagi cap tipus de diferència de categoria social o grup d'edat. Amnistia Internacional assenyala que al món una de cada tres dones pateix abusos al llarg de la seva vida i que el 70% de les dones que són assasinades, ho és a mans de les seves parelles o exparelles.

Però no només hi ha maltractaments dins l'àmbit domèstic sinó també al treball i a la mateixa societat. Davant d'aquesta situació cal denunciar, rebutjar, posicionar-se i passar a l'acció:

  • Adoptar mesures de prevenció educatives i socialitzadores per aturar la violència envers les dones.
  • Trencar el silenci, denunciant els casos de maltractaments físics i psíquics.
  • Sensibilitzar els ciutadans de la importància de la qüestió.
  • Atenció ràpida i eficaç tant per part de la justícia, com de les forces i cossos de seguretat com dels professionals experts en la problemàtica de violència de gènere.

Plataforma unitària contra les violències de gènere

C/ Junta del Comerç, 17 entl. 08001 Barcelona Tel. 627 398 316

prouviolencia@yahoo.es

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tallem els mals rotllos ja des de l'adolescència, fomentant la igualtat de gènere