dimarts, d’abril 29, 2008

Setmana medieval de Montblanc







Conta la veu popular que la llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa a Catalunya s'esdevingué a la vila de Montblanc temps ha.
El Drac era el més poderós dels Dracs ja que podia moure's pel cel, per la terra i per l'aigua. I la Princesa era la més Princesa de totes car era la mateixa filla del Rei.
El terror que el Drac imposava era terrible. Cada dia devorava un parell de bens. Quan li donaren bous i cavalls tampoc en tingué prou. Fins que calgué sortejar persones per a la fam de la Bèstia.
I el Rei que era el més Rei, i català, i que vivia a la vila, va posar-hi la seva família en el sorteig, i de l'olla va sortir el nom de la princesa.
El Rei va acceptar el destí i no va voler cap canvi per cap altre Montblanquí dels qui s'oferien.
Vestida de blanc la Princesa va anar al sacrifici. I va sorgir un jove cavaller, armat de cap a peus, cavalcant un destrer blanc per tal de deslliurar-la...

(Petit extracte de "St Jordi i el Drac dels quatre elements", d'Anna de Valldaura)

dijous, d’abril 03, 2008

Catalunya sota els efectes de la sequera









La conselleria de Medi Ambient estudia portar aigua a Barcelona amb tren

Francesc Baltasar (per cert, amb titulació de periodista) anuncia aquesta nova possibilitat al Parlament. En contradicció amb les seves paraules de la setmana, assegura que no s'ha arribat a la situació d'emergència.


Consells per estalviar aigua (alguns ja fa temps que els posem en pràctica)


Canviant de tema, Bush vol més tropes a l'Afganistan perquè l'OTAN "no pot perdre"

La petició del president dels EEUU troba escàs ressò entre els líders europeus a l'inici de la cimera de l'OTAN.

Un llibre interessant a propòsit de descobrir com és la vida a l'Afganistan : El llibreter de Kabul. Aquesta pobra gent sí que no tenen aigua... Condemnats a viure a la misèria i amb restriccions de tota mena, fins i tot aquells qui tenen més possibilitats econòmiques. Després de la guerra dels talibans i d'anteriors enfrontaments, el país segueix sense aixecar cap i la presència de les forces de l'OTAN tampoc sembla ajudar gaire a reconstruir-lo.


A l'altre extrem, un verd país, Gal.les, que ha guanyat recentment França al torneig de les Sis Nacions de rugbi. Un lloc interessant per descobrir.