divendres, de juliol 27, 2007

BARCELONA SE'NS APAGA



BCN s'està apagant per moments. La imatge d'una ciutat a les fosques i indignada (alguns hem estat un total de 50 hores o més amb la llum de la lluna) recorda com si fóssim en temps de guerra (amb la presència i tot de l'exèrcit transportant grups electrògens...).

Aquesta és la gota que vessa el got, però ja són moltes coses....l'esfondrament del Carmel, el caos d'un aeroport que no és digne d'una ciutat europea de primera, el funcionament vergonyós de Rodalies, un port que està perdent pes comercial en detriment de València, un AVE que hauria d'haver arribat fa 15 anys, etc, etc. I ara es posa en evidència la fragilitat de la nostra xarxa energètica! Ens l'estan fotent per tot arreu!

Està clar que fan falta més inversions en infraestructura i manteniment. Però no hem d'asseure'ns i esperar que passin incidents com aquests per actuar i reclamar el que necessitem. És evident que cal més PROACTIVITAT per part de les tres administracions. No hi ha prou amb queixar-se enèrgicament, s'ha d'ACTUAR. No és només responsabilitat de l'empresa productora/patidora dels danys, s'han d'implicar molt més les institucions i els polítics per aconseguir acords d'inversió, traspassos en condicions, lleis, reglaments, etc... necessaris per al bon funcionament de la societat.

Sembla que costa trobar diners per qüestions bàsiques com construir o millorar equipaments socials o infraestructures necessàries, però hi ha una fàcil disponibilitat a l'hora de donar, per posar un exemple, un milió i mig d'euros a un americà (que ni tan sols coneix la realitat de Catalunya) per finançar la seva pel.lícula (que consti que m'agraden les seves pelis). PRIORITZEM, si us plau!

Per altra banda, cal sempre ser PREVISORS tot contemplant les possibles incidències que puguin sorgir i actuar A PRIORI, abans que puguin passar els fets, per tal d'evitar danys i perjudicis al ciutadans que no tenim el deure jurídic de suportar. Aquí no es tracta de l'existència d'un cas de força major, sinó d'un fet que s'hauria pogut EVITAR (o si més no, minimitzar els seus efectes) amb unes infraestructures adequades i un manteniment òptim de la xarxa.

Mentrestant resulta indignant conèixer els beneficis obtinguts per la companyia, la qual a més a més estava disposada a pujar-nos en gran manera el rebut de la llum.
És inadmissible! És inaguantable! Això no pot continuar així!

Només esperem que la gent, amb el temps, no s'oblidi de tot el que ha passat i faci com si tot funcionés bé. Ens estem tornant bastant conformistes i ens ressignem massa aviat (amb tot el que estem rebent últimament!!!).

diumenge, de juliol 22, 2007

MÚSICA SOTA LA PALMERA PELS DRETS HUMANS




Amnistia Internacional amb la col.laboració de l'Ateneu Barcelonès presenta un cicle de músiques solidàries pels drets humans al Jardí Romàntic de l'Ateneu, on les fusions musicals de diferent procedència animen les nits dels divendres durant els mesos de juliol, agost i setembre, donant vida a un lloc emblemàtic de la ciutat que fins fa pocs anys passava desapercebut per a molts de nosaltres.

És una oportunitat per a Amnistia de comunicar els seus missatges a través del llenguatge universal de la música, de promoure la consciència contra la tortura, la pena de mort, la discriminació i la violació sistemàtica de drets humans a molts països.